keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vielä yksi banaani?


Sateisena alkaa herkuton keskiviikko. 
Eilen näin telkkarissa mainoksen keventäjissä, ja sivulla poikettuani, huomasin siellä pienen testin. Testiin sai syöttää omat tiedot, ja se kertoi kuinka kauan keventäjien avulla kestäisi päästä tavoitepainoonsa. Minulle se ilmoitti muistaakseni 83 viikkoa. Reilu vuosi siis.

KEVENTÄJÄT

Ei oikeastaan kuulosta ollenkaan mahdottomalta ajalta. Onhan se pieni aika, kun ajattelee koko loppuelämää, laihempana ja terveempänä. Melko kallis palvelu vain tuokin, tähän hetkiseen rahatilanteeseen sovitettuna.Mielummin laitan nekin eurot sitten kasviksiin ja hedelmiin. Onhan se kuitenkin pakko joskus tulla toimeen ilman mitään apuohjelmiakin. Mutta onhan tuoltakin hyvä ottaa pieniä vinkkejä avuksi ja näin alkuun. Ilma ei ole kovin houkutteleva, jotta lähtisi kävelemään. Vettä tulee kuin aisaa ja on luvattu kovaa lumimyräkkääkin. Kuuluisia tekosyitä, tiedän.. Mutta niinkauan kun saan pidettyä suuni kurissa sokerin ym suhteen, annan itselleni armoa. Mieluummin sitten ulkoilen kuivissa kengissä, kuin raahaudun puoliväkisin märissä varusteissa.
Eilen ostin välipalaksi mustikkajugurttia. Ajattelin että se olisi parempi vaihtoehto kuin leipä, ja tekee varmasti myös vatsalle hyvää. Viikonlopuksi ajattelin kasata itselleni ison hedelmäsalaatin.. Viikonloppuna kun se herkutteluvimma on minulla suurimmillaan, johtuen vanhasta totutusta tavasta tuijottaa yömyöhään telkkaria, käsissä hjotain rasvaista ja hyvää ruokaa. Mutta, kevyin mielin kuitenkin odottelen saapuvaa perjantaita, ei se sen suurempi mörkö ole, kuin avonaiset suklaalevyt pöydillä. Selviän kyllä !

Ajattelin viikonloppuna myös kokeilla tehdä uunissa sipsejä kasviksista. Löysin netistä houkuttelevan ohjeen, ja ainakin näyttää ja kuulostaa varsin herkulliselta.. bataatista ja kesäkurpitsasta näkyy siis olevan moneksi.

Netistä löytyi myös hyvä ohje juureksille.. kokeiliskoos?1 kg lanttua
1 kg porkkanoita
1 kg punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
GLASYYRI
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa
suolat ja pippurit

Kuori ja pilko juurekset pikkurillinkokoisiksi paloiksi. Porkkanat voi jättää vähän isommiksi (kypsymisajan mukaan).
Laita juurekset laakeaan vuokaan. Lorauta öljyä sekaan ja pyörittele juurekset sekaisin.
Vuoraa folio päälle ja uuniin 225 astetta / 40min. Puolivälissä voi sekoittaa juureksia kerran.
Ota vuoka uunista ja kaada varovasti ylimääräinen neste pois. Sekoita juurekset taas kertaalleen ja kaada glasyyri tasaisesti pinnalle.
Laita vuoka takaisin uuniin 20 minuutiksi ilman foliota niin juurekset saavat nätin värin ja kiillon.

Näillä eväillä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti