tiistai 29. tammikuuta 2013

Puurolla pääsee pitkälle !


Tiistai alkaa sateisena mutta reippaasti kuitenkin keittelin heti herättyäni aamupuuron ja kaveriksi pari leipää, salaatilla ja kurkulla. Tajusin herätessäni, että olen juonut syömisiseni kanssa varsin vähän, en juuri ollenkaan. Pitänee siis tehdä parannus siihen. Vesikin kun maistuu hyvälle, kun sen saa kylmänä juoda. Aamukahvi on vielä juomatta, mutta sekin asia vielä korjaantuu :)

Tänään en aamusta mennyt vaa´alle, ajattelin että josko yllätys olisi positiivisempi, jos kävisin vasta ensiviikon alussa? Pakkohan kun ei ole käydä ollenkaan, mutta mielenkiinnosta lähinnä..
Eilen olin sen verta reippaalla tuulella että tein valmiiksi jo ruokaa koko loppuviikoksi. Karjalanpaistia ja kanarisottoa. Lasten kanssa sitten saadaan arpoa kuka mistäkin kattilasta mitäkin syö. Itse olen jo tottunut varsin pieniin annoksiin. Hyvä niin. Täyteen tulee jo pienestä osasta siitä mitä ennen on tarvinut tunteekseensa itsensä kylläiseksi ( lue: ähkyksi ) . Mukavaa huomata siis että jotain ainakin on tapahtunut positiivisempaan suuntaan. Tällä hetkellä tuntuu että voisin vallan hyvin jatkaa tätä loputtomiin. Toki tiedostan senkin että varmasti repsahduskin siellä häämöttelee nurkalla, mutta koitan olla keskittymättä siihen liiaksi. Tulee jos tulee, ja siitä sitten taas noustaan uuteen nousuun.
Ihanaa kun kohta on kevät ja sitä myötä kesä. Haaveilen jo olevani senverta hyvässä kunnossa että jaksaisin kävellä pitkin toreja ostamassa uusia ja tuoreita kasviksia ja marjoja. Sitä on tullut harrastettua esikoisen ollessa pieni ( ja torin ollessa lähempänä ), mutta viimevuosina se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Tänä kesänä kaikki on toisin. Lupaan sen ainakin itselleni, jollen kenellekään muulle.
Lapset ovat kohta vuorostaan isällään ja jään mieheni kanssa kahdestaan. Ajattelin tehdä meille erilaisia kasvissosekeittoja, maisteltavaksi. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan täyttyväni moisesta, mutta nyt muutaman kerran tehtyäni voin todeta ihan ääneen, että voi vitsit, se olikin ihan hyvää :) Sitä alkaa avautumaan kokonaan uusi maailma eteen, ja ah !! se piristää jos mikä !
Eilen oli torpan miesväellä herkuttelupäivä, kun tein pannaria, hillon ja kermavaahdon kera. Itse toki pystyin kieltäytymään ,mutta tälläkertaa se ei tuntunut pahalta ja oli mukava nähdä kun toiset herkuttelivat. Minä sain mielihyväni jo tuoksusta mikä levisi pitki kotia <3 Vaikka muuväki onkin hienosti kannustanut minua, moussuttamatta herkkuja nenäni edessä, on mukavaa silti antaa välillä toisille niitä herkutteluhetkiä. Pakkohan se on tottua siihenkin asetelmaan, että toiset syövät kanssasi sitä, mitä itse et syö. Eihän tässä kuitenkaan kaapissa laihduteta!

Millaisia kasvissosekeittoja sinä olet tehnyt/ maistanut? Mitä suosittelisit minulle? :)

Mukavaa tiistaita, kettu kuittailee....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti