maanantai 28. tammikuuta 2013

Jumitus maximus


Jumitus maximus...

Maanantai ja taas alkaa uusi viikko kaurapuurolla ja mehukeitolla. Aamulla pomppasin vaakaan, ajattelin että jos pientä ns. välitarkistusta..
Paino jumittaa samoissa ,missä muutama päivä sittenkin. Mieleni tekee vetää samantein kaksin käsin suklaata ja muita herkkuja, kun paino kuitenkaan putoa. Päätin kuitenkin aloittaa aamun tuolla kaurapuurolla. Voihan se jumitus muustakin johtua.. kaloreita en ainakaan ole liikaa kerännyt. 

Mietin muita hyviä vaihtoehtoja kaurapuurolle. Tosin se kyllä on tullut lemppariksi, mutta vaihtelukin toki voisi piristää. Muiden puurojen ystävä en juurikaan ole, joten ne on poissa laskuista.. Joten.. Mitä voisi syödä puuron sijasta? Puuro kuitenkin pitää hyvin nälkäpeikkoa loitolla ja on kivan lämmintä heti aamutuimaan. Ainakin näin talvella.. Miten mahtaa olla kesällä puuron laita? Aika näyttää..

Tänään on mentävä hedelmä kaupoille. Tekee mieli jotain raikasta ja keltaista, ehkäpä appelsiinia tai jotain muuta makeahkoa. Ostaa pitää myös tuota uutta 100 % ruisleipää, olen kovin tykästynyt siihen. Olen testannut kumpaakin vaihtoehtoa, pehmeää ja perinteistä, ja jopa tuo pehmeä on todella hyvää. Todellakin " taikaruisleipää" ..
Porkaana versio on vielä kokeilemtta, pitänee seuraavaksi iskeä siihen. Mikään suuri leivän kuluttaja en todellakaan ole, mutta aamuisin on mukavaa syödä muutama viipale puuron ja salaatin kera <3 SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI !

Kirjauduin eilen kalorilaskuri.fi sivustolle, kaksiviikkoa suht halvalla. Tuntuu melko kätevältä sivustolta, varsinkin jos osaa käyttää, mitä minä en oikein vielä voi sanoa osaavani. Kätevästi kuitenkin saa kirjattua ruokapäiväkirjaa ja tarkistettua tutuimpien ruoka-aineiden kalorimääriä. Eilen totesinkin miehelleni, että pitänee ostaa myös pieni talousvaaka. On niin kovin vaikeaa arvioida annosten määrää, vaikka en tarkkuusammuntaa tässä suoritakaan. Kiva olisi kuitenkin saada jonkinlaista suuntaa, mitä mikäkin gramma määrä käytännössä tarkoittaa. Painonvartija aikoinani sellaisen vaa´an omistinkin, mutta missä lie olen seinään heittänyt kun ei paino olekaan pudonnut yhdessä yössä ;)

Oma vaakani on varsin kätevä. Ostin sen edellisellä laihdutuskierroksellani. Kiloja se näyttää 180 kg asti, mitä en onneksi vielä koskaan ole painanut. Samalla vaa´alla saa myös kehon rasvaprosentin ja lihasmassan selville. Niin, siis mikäli osaa käyttää. Minähän en enään osaa,koska en muista mitä nappia milloinkin painettiin, ja ohjekirjaa ei enään ole. Mutta periaatteessa siis kovin on kätevä! Vaakaan saa tallennettua myös omat tiedot, ja muistipaikkojakin on, joten on kyllä oiva apuväline laihduttamiseen. Itse tosin siinä en hypi alvariinsa, kerta viikkonkin tuntuu olevan ihan tarpeeksi. Pääasiahan olisi oppia oikea ja terveellinen tapa ruokailla ja liikkua, ja sitä ei kai vaaka opeta.


Eilen ostettiin iso pussillinen porkkanoita. Meinasin että kun nyt olen alkanut pikkuhiljaa ystävystyä vihannesten ja kasvisten kanssa, voisin keitellä porkkanaa lisäkkeeksi. Keitettynä siitä tulee hiukan makeaa, joten pitänee myös makeanhimoa loitolla. Ja oli miten oli, onkai ainakin parempaa naposteltavaa kuin karkit ja pullat. Millaisia mahtaisi makean nälkään olla patukat joita kaupoissa myydään? Nämä niinsanotusti terveelliset versiot? Joskus olen painonvartijoissa näitä harrastanut, ja silloin oli joukossa niin hyviä, kuin sitten niitä huonojakin. Ja huonoista jää äkkiä se terveellisen maku suuhun, mikä ei taas minulla sitten aja karkin asemaa. Toisaalta, kannattaako niihinkään sitten ripustautua? Parempi ehkä opetella olemaan ilman, ja sallia itselleen kuukaudessa muutaman herkuttelupäivän?

Näihin kuviin ja tunnelmiin...

Kettu kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti